Kvinnerefleksjon

Halvparten av jordens befolkning er kvinner, og uten oss hadde menneskearten dødd ut. Jeg kunne ha skrevet et langt innlegg om kvinneundertrykkelse, forskjellsbehandling og at jenter i mange land ikke gå på skole, blir voldtatt, og mishandles av maktsyke menn. I disse landene er det ikke snakk om likestilling men om kampen for å bli sett og respektert. Vi har heldigvis ikke den problematikken her, takket være alle formødre som har banet veien for oss. Men det er ikke bare lett å være dame her heller, forskjeller blir gjort på bakgrunn av kjønn. Og kravene til unge jenter er så høye at mange av dem bryter sammen for presset, før de rekker å bli voksne. Men jeg tenker ikke å skrive mer om det, men i stedet rettet blikk på alt det flotte med oss kvinner og hvor betydningsfulle vi er for helheten. Det er primært vi som tar ansvar for hjemmet, maten, klær, innredning, besøk, slekt, ferier, julekort, bursdagsfeiringer, kaker, skolemat, at barna er trygge og mannen lykkelig. Vi er omsorgsfull datter, kone, mor, bestemor, kollega, venn, terapeut, og ekspert på det meste. Vi er vakre, sexy og oppdatert på alt som familien trenger å vite. Vi kan prate om smått og stort, om alt det menneskelige, alt det fine, om det alternative, om relasjoner, om kjærlighet, helse, livsstil, oppdragelse, mat, strikking, ferier, humor, klær, moter, menn og sånn. Vi har alltid et fantastisk overblikk og kan gjøre mange ting samtidig. Og når våre kjære har det vondt er vi martyrer og tar på oss smerten for dem, ofte også ansvaret. Vi er emapter med en medfødt omsorgsevne og høy relasjonskompetanse. Vi tar våre følelser på alvor, har god selvinnsikt og vet alltid hvor skoen trykker. Og helt til slutt og ikke minst må det trekkes frem at en kvinnes kjærlighet og hengivenhet er som et lykkens himmerike på jord for hennes mann.

Hipp hurra for oss damer, vi er fantastiske :)

Jeg runder av dette innlegget med varme tanker til alle våre sterke mødre og formødre som har banet veien for oss til der vi er i dag <3

KJERRINGA MOT STRØMMEN

I denne tid da frihet aktes lite, kan det for nordmenn være godt å vite

at vi har fostret her på hjemlig mark en frihetshelgen, større enn Jeanne d'Arc.

Hun var en av dem hvis nese det er ben i, for hun var født prinsipielt uenig.

Hun har - fordi hun var så vrang og vrien - fått evig liv i folkepoesien.

Og sjelden var en dame som fikk plass i et eventyr, så eventyrlig trassig!

Hun lot seg ikke engang overmanne da hun ble holdt med hodet under vannet.

Da var det bare stemmen vannet kvalte. For hun stakk hånden opp. Og hånden talte!

To fingre dannet klippende en saks. Så drev hun opp mot strømmen som en laks.

Og over fossen lå hun samme aften i suveren protest mot tyngdekraften!

Hun holdt på sitt. Hun var den bedre del av det vi kaller Norges folkesjel.

Hun er vår adel. Hun er frihetsdrømmen hvis norske navn er: Kjerringa mot strømmen.

Hun er av dem jeg gjerne skulle kjenne. Det beste i oss er i slekt med henne.

- Andre Bjerke -

Tribute to the Women of the World - Hero av Mariah Carey

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MindPower Helse Reikispesialist

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now