Kraften i positive tanker


Elskverdige mennesker lever i en elskverdig verden. Fiendtlige mennesker lever i en fiendtlig verden. Og begge lever i samme v erden. Vi ser ikke verden som den er, vi ser den som vi er.

Dette er ikke en flåsete klisje, men faktisk tilfelle. Verdene er subjektiv, alt er relativt og hvordan vi betrakter mennesker, situasjoner og steder er i tråd med våre indre landskap av følelser og tankesett. Er man bitter, sint eller hatefull vil man kunne irritere seg over ting som andre vil smile av. Man fokuserer i mye større grad på problemer, mangler, elendighet, uærlighet, kynisme og krig i stedet for all som er bra og alt man har av verdier samt kjærlighet, godhet, vennligheten og omsorgen man er omgitt av. Verden din blir det du ser, og jeg tenker at våre øyne er mer enn et sanselig organ; det er også et fantastisk selvinnsiktsverktøy om man bruker det bevisst sammen med tankene og følelsene. Legg merke til hvordan du betrakter verden omkring deg og evaluer hvorfor. Er du du negativ til det du ser og opplever kan du søke svar i deg selv på hvorfor. Hva er det egentlig som utfordrer og irriterer deg? Hva kan du gjøre med det i deg selv? Husk at du aldri kan forandre andre, du kan kun forandre hvordan du forholder deg til dem. Det betyr ikke at du behøver å like alt og alle, men du kan akseptere situasjonen og erkjenne følelsen din uten å dømme. Kansjke finner du ut at det rører ved noe gammelt, vondt og fortrengt i deg som du behøver å jobbe med, da kan være tiden inne for det. Og er du i en situasjon som du ikke kan gjøre noe med kan du forsøke å snu situasjonen rundt og gjøre noe positivt ut av det. Tenk deg for eksempel at du sitter i bilen på vei til jobb. Du er sent ute pga en trøblet start på morgenen. Du er irritert allerede før du setter deg i bilen, og temperaturen fortsetter å stige når køen er et faktum - nå er du forbanna, på køen. Gjør dette situasjonen din bedre eller værre? Nettopp. Der da er det lite du kan gjøre med køen, men du kan gjøre noe med hvordan du takler den. Du kan først og fremst erkjenne at du ikke er sint på køen men på deg selv fordi du dro for sent hjemmefra. Dernest skal du tilgi deg selv for det, tross alt var det noe som gjorde at det ble slik og det får du heller ikke endret på der du sitter i bilen.

Så kan du begynne å tenke løsningsoritenterte og konstruktive tanker slik at du utnytter tiden i bilen best mulig i stedet for å være selvdestruktiv. Da tar du ansvar for situasjonen, kontrollerer tankene dine og skaper et bedre grunnlag for resten av dagen.

Her er en øvelse til den som ønsker å bryte et negativt tankesett. Forsøk i alle situasjoner der du er irritert å finne noe positivt, enten det er ved en person eller en hendelse. Ta en 180 graders holdningsendring og fokuser på hva det enn måtte være som er positivt. Det er nemlig noe positivt ved alt og alle, du trenger bare å legge merke til det ;)

Fokuser på det som er bra i livet ditt, i stedet for det som ikke er bra og det du har i stedet for det du ikke har -gjør dette til en fast vane.

TENK POSITIVE TANKER

Tenk positive tanker

Si positive ord

Gjør positive handlinger

Og det positive gror

The Power of Positive thinking by Tony Robbins

Her er en inspirasjonvideo der Tony Robbins snakker om "The Seven-Day Mental Diet" av Emmet Fox,. Det eren kraftig påminnelse om at hvordan vi tenker former våre liv. Han anbefaler å gå på en 7 dagers mental diett fra å dvele ved negative tanker. Dette er en fin måte å snu negative tanker til positive historier i livet ditt.Videoen varer i 14 minutter, lytt og lær :) https://www.youtube.com/watch?v=ZWFObD9XsmE

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MindPower Helse Reikispesialist

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now